MY STATUS.
In love with Crush
//Tyyra Leopard♥: Freebies Link Tempat-2 Edit Gambar.
Welcome to my world.

Thursday, March 15, 2012

Freebies Link Tempat-2 Edit Gambar.

Assalamualaikum. Hai , hari ni saya nak bagi freebies link untuk download tempat edit pic.Okay lets go. Selalu saya guna :

1) Photoscape.
Okay ediotor ni mesti paling femeysssssssssss gitu. Hehe . selalu guna ni. Simple and senang.
Contoh Gambar :



2) Photoshop cs3.
Okay yang saya bagi ni portable. Maksudnya tak ori. Bila tak ori saiz photoshop tu kecik je. So 50 MB. Download la k. Dekat situ boleh edit beam , tukar background , buat header, memacam ah,
Contoh gambar:
 

3) Xiu Xiu Meitu
Okay tempat download ni best okay. Banyak effects and enjoy edit dekat sini. Tapi kalau untuk malay yang tak pandai chinese maybe pening nak guna. Macam saya la. Main tekan-2 je. Haha .
contoh gambar :

4) Pixlr.com
Okayyy yang ni mesti pemes kan? Haha tapi saya tak selalu guna. sebab kene guna internet. Leceh la. Tapi boleh install . Kalau dah install tak guna internet pun tak pe.
contoh:
 

5) Gimp 2.
Okay gimp 2 kirannya macam adik photoshop la. haha fungsi lebih kurang sama. Kalau nak lebih pro tengok lah tuto dekat youtube,
contoh gambar :
and 6) Picnik
Tak tau la ada lagi ke tak. malas nak bukak xD

So as the conclusion , saya selalu edit gakmbar dekat photoscape, xiu xiu dan photoshop cs 3 ;) Enjoy, Bai :)

I am the author of my life. Unfortunately I'm writing in pen and I can't erase my mistakes...

No comments: